fredag 16 maj 2008

Nya Idar och och försök i havet

Fan det blir bara längre och längre mellan inläggen. Kanske beror på att sommaren kommer närmare och närmare. Sista turen till Flian gick som på en dans. Hela 20 fiskar landade och de flesta tagna på ytan. Ytterligare 2 reggor blev det, 2700, 2775. Coolt fiske!

Ska det bli total fisketorka även denna sommar likt alla de andra? Inför denna har jag iaf planerat lite. Och denna ggn har jag en första plats i internan som måste försvaras, plus att man helst ska hinna före till 10 arter innan petter. Jag måste bara nöta på.

Prio 2, köttafiske i Lilla edit. Det kostar en hunka per gång men hur många ggr lägger man inte det på soppa annars. Kan bli ganska många kilo lax och öring till de här hemma om man lyckas.

Prio 3, Bergylta. Några pass måste läggas ute på Härön. Förra året blev tyvärr bara ett eftermiddagspass och då med topp på 7hg. Jag har tidigare tagit kilosfisk där, så reggorna måste bara finnas där.

Prio 4, Mört i Lagan. En satsning ihop med Jensa vore jäkligt kul. Vi vet ju var de håller till. Helt klart värt.

Prio5, En långhelg i Svartån/Motala ström. Ett par fina färnor och Sarvar skulle göra gott på internan.

PRIO 1, Storsatsning på multe. Under de senaste dagarna har jag bestämt mig för var jag ska satsa. En skyddad hamn som ligger mitt mellan ett par varmvattensutsläpp. Tillgång till eka har jag, en hög kran finns som man spana ifrån, på den båtfria sidan av hamnen ligger det en passande liten vik som är grund på ena sidan och djup på andra, och det ligger på vägen hem från jobbet. Jag har själv sett dem där och det fan inga "småmultar" som de i Skåne. Skulle tippa en medelvikt runt 4kg. Fisk under reggvikt tror mig aldrig ha sett. Problemet är bara att de går i mindre grupper med upp till ca 5-6 ind, till skillnad mot de skånska stimmen om 50-100 ind. Små grupper plus god mat tillgång lär göra det svårt att få den första fisken till att våga ta brödet. Har väl en insett att det går att äta följer nog de andra. Ett nytt svenskt rekord lär simma i området...

2650g(55).

1950g, nytt pers :)

2700g(54!), regga nr 7.

2775g(55!), regga nr 8.

torsdag 8 maj 2008

update!

Tänkte bara summera turnén lite snabbt. Abborrfisket i kalmar gick ju som bekant ganska bra. 1770 och 1380 i topp där. Sen åkte jag vidare till svartån för färnafiske. Det gick också bra men tyvärr inga toppar för mig. 2325 bara och en hel drös med fisk runt 2. Jonte däremot lyckades med att ta på 2570 och 2620 med bara en timmes mellanrum på precis samma spot. Gött å se att de står kvar på sina platser. ;) Hursomhelst, efter 3 dagar i svartån drog vidare mot Idarnas paradis Flian för en dags satsning. Och jävlar va fint det gick. Fick igång dem med lite gottigt mäsk så de kom typ en i kvarten. 6st blev det och äntligen fick jag min Id-regga. 2925, 2625, 2425 låg toppfiskarna. mm mm MBDrömkondition!!!
Första färnareggan för Jonte, 2620g.
Och andra...
Första Idreggan för mig. Och vilket praktexemplar...